Tuesday, 15 August 2017

Hello

Hi silent reader!

Seronok eh baca? Especially latest entry. Ingatkan dah tak ada orang nak jengah blog ni. Bye. Nanti2 lah aku update ye.

Monday, 12 December 2016

Family Camp Furtecs

Hari ni nak cerita pasal Family Camp Furtecs!!!!!!!!!!!!! 
Furniture Community sekarang ni ada part 1, 3(a & b), 5, 6. Sikit kan.... therefore, this camp was organized by our senior part 5. Idea yang bagus la bila diorang buat sebab memang boleh kenal. 

Sebelum ni, masa kelas aku organized dinner last sem, tak kenal pun senior. Ntah sape2 ntah yang datang. Ni sape dooo, tu sape, tak pernah nampak pun weh bisik hati kepada rakan punya hati, alhamdulillah dia dengar. 😜

Tapi sebab kitorang dibahagikan kepada kumpulan, aku kenal group aku je hahahhaha, tapi kenal la jugak group jiran & yang famous2 selalu fasi selalu sebut nama & rare..... Kem ni buat 2 hari 1 malam sahaja. Ok lah, tak nak duduk dalam tu lama2.


Seeerabut.

Pacat buncit.

Furtecs Community.



Senonoh sangat muka budak yang berpayungkan daun tu. 😝

Kura-kura ice.




Confident ke idok... haaa 😎


Sotong hipster.

Akak yunaaaaa.




Kembang semangkuk

Mee tarik.



Sanggoro api

Ngko berenang ke noli wehhh 😂
  






Pengalaman masuk Kem Gading, first time. First time tidur la, kalau masuk main2 tu pernah 2 kali masa sem 1 ukur jarak & dengan renjer huhu.

Makanan sedapp sebab lapar kan, lauk sesuai untuk kem... telur sambal sedap gilsss! Hahaha. Senior masak giteww. Sebelum pergi kem, dapatlah sedikit nasihat daripada orang terdahulu, diorang cakap tak mandi, tapi memang ye pun tak mandi. lol. muka selamba je tengok memasing pakai baju sama.

Malam tu, lepas makan, tidur. Memang tak boleh tidur kut mula2, dia ambil masa jugak la... buat itu buat ini dalam gelap, pastu dengar borak2 sebab sama situasi, lepastu tertidur daaaaah. 

Tiba2!!!!!!!!!!!! Part ni paling benci.Pondok tu kena ketuk kuat gila macam nak roboh, aku punya lah ingat aku mimpi, mimpi malam hujan ribut gila2 sampai nak terbang dah atap. Rupa2nya suruh bangun. Sakit jantung tahap apa dah. 

Pagi tu buat burung pungguk? Mula2 diorang tanya siapa yang lemah tak boleh buat benda ni.... fews rose up their hands and i was like ok kut padahal badan dah menggeletar. Tak tau macam mana nak tenangkan diri sampai la aku ambik keputusan... "kak ainul, nak pergi buang air boleh" HAHAHAHHAA padahal nak hilangkan nebes ni hati. Ah sudah, semua nak pergi tandas pulekk.

Ingatkan dia bawak jauh2, bila berjalan tu rasa macam, kenapa dengar suara je.....elehhhhh, diorang main sini2 je ni. Pastu memang tak takut la cerita dia. Sampai la subuh. 

Hari kedua, main lumpur. Wehhhhhh 1st task group aku dekat monkey bar. Kena jalan masuk lumpur bawah tu. Nak je main monkey bar sebab aku pernah lawan ranjer hahahah. Apakan daya, masuk je lah. redo sebab nanti kena lumpur jugak. Fortunately, satu pacat pun tak hinggap di kaki wooooooooooooooo!!!! Tapi yang seramnya lintah lah bila masuk dekat kolam solar? Apa ntah diorang panggil.

Orait, ngantuk. tak mampu sambung, nanti2 lah baiki sebab macam serabut je susunan dia. bye
1.35 am.



Sunday, 9 October 2016

Rewardddddddddddd

Hello assalamualaikum.

Cuaca mendung hari ni sangat mengundang, jadi sebab tak ada buat apa2 sementara baiki paper work....dan sebelum terlelap balik & siapkan homework walaupun kemalasan menduga. heh

I'M IN 3RD SEMESTER GUYS!!!!!!!!! siapa percaya cepat cepat. masih terbayang dekat bilik sem 1, i wrote the unsatisfactory post when i got this course haha. & 3rd semester might be tougher sebab ada account which i have never learned it before even in high school.

dan masih memegang dengan kata2 "Allah tengok usaha, bukan tawakal & doa semata-mata" Kalau dah usaha, itu terpulang pada Allah sama ada nak bagi kejayaan untuk kita ke tak. Berjaya pun ujian, tak berjaya pun ujian, alright. Bila dah usaha, baru lah rasa tak malu nak minta dekat Allah, kan...  :')


& P/S : ada nasihat nak bagi, kalau rasa diri jenis yang baca, lupa, baca, lupa, baca je la banyak kali & study hard even people will condemn you "pehh budak dekan ni nanti". Abaikan because they will never know other people's struggles. 

Kalau nak suruh study smart, aku pun bukannya jenis tu sebab i will read the whole notes! kadang2 soalan keluar yang kita tak rasa akan keluar sumpah sakit hati, even you make notes acah 'study smart' you bukannya ingat, alahaii susahnya otak nak hadam the key word. Buat pun last minute, itu lagi tak membantu. You nak study smart, you buat nota awal2. 

AND, CONGRATULATIONS FOR THESE PEOPLE!!!!!! because we made it.




With Dr Yuzi! 










"SCENT OF VIOLET" people!


diploma students slayed the dinner with gorgeous & pretty dresses! huaaaaa. Kita baru 3 hari masuk, tetiba ada dinner memang tak la! grab apa yang ada je.

#whatsappimagesfrom3sources #dontaskthecontrastwhyhaha



Blog aku tak popular hehe

Google+ Followers