Monday, 12 December 2016

Family Camp Furtecs

Hari ni nak cerita pasal Family Camp Furtecs!!!!!!!!!!!!! 
Furniture Community sekarang ni ada part 1, 3(a & b), 5, 6. Sikit kan.... therefore, this camp was organized by our senior part 5. Idea yang bagus la bila diorang buat sebab memang boleh kenal. 

Sebelum ni, masa kelas aku organized dinner last sem, tak kenal pun senior. Ntah sape2 ntah yang datang. Ni sape dooo, tu sape, tak pernah nampak pun weh bisik hati kepada rakan punya hati, alhamdulillah dia dengar. 😜

Tapi sebab kitorang dibahagikan kepada kumpulan, aku kenal group aku je hahahhaha, tapi kenal la jugak group jiran & yang famous2 selalu fasi selalu sebut nama & rare..... Kem ni buat 2 hari 1 malam sahaja. Ok lah, tak nak duduk dalam tu lama2.


Seeerabut.

Pacat buncit.

Furtecs Community.



Senonoh sangat muka budak yang berpayungkan daun tu. 😝

Kura-kura ice.




Confident ke idok... haaa 😎


Sotong hipster.

Akak yunaaaaa.




Kembang semangkuk

Mee tarik.



Sanggoro api

Ngko berenang ke noli wehhh 😂
  






Pengalaman masuk Kem Gading, first time. First time tidur la, kalau masuk main2 tu pernah 2 kali masa sem 1 ukur jarak & dengan renjer huhu.

Makanan sedapp sebab lapar kan, lauk sesuai untuk kem... telur sambal sedap gilsss! Hahaha. Senior masak giteww. Sebelum pergi kem, dapatlah sedikit nasihat daripada orang terdahulu, diorang cakap tak mandi, tapi memang ye pun tak mandi. lol. muka selamba je tengok memasing pakai baju sama.

Malam tu, lepas makan, tidur. Memang tak boleh tidur kut mula2, dia ambil masa jugak la... buat itu buat ini dalam gelap, pastu dengar borak2 sebab sama situasi, lepastu tertidur daaaaah. 

Tiba2!!!!!!!!!!!! Part ni paling benci.Pondok tu kena ketuk kuat gila macam nak roboh, aku punya lah ingat aku mimpi, mimpi malam hujan ribut gila2 sampai nak terbang dah atap. Rupa2nya suruh bangun. Sakit jantung tahap apa dah. 

Pagi tu buat burung pungguk? Mula2 diorang tanya siapa yang lemah tak boleh buat benda ni.... fews rose up their hands and i was like ok kut padahal badan dah menggeletar. Tak tau macam mana nak tenangkan diri sampai la aku ambik keputusan... "kak ainul, nak pergi buang air boleh" HAHAHAHHAA padahal nak hilangkan nebes ni hati. Ah sudah, semua nak pergi tandas pulekk.

Ingatkan dia bawak jauh2, bila berjalan tu rasa macam, kenapa dengar suara je.....elehhhhh, diorang main sini2 je ni. Pastu memang tak takut la cerita dia. Sampai la subuh. 

Hari kedua, main lumpur. Wehhhhhh 1st task group aku dekat monkey bar. Kena jalan masuk lumpur bawah tu. Nak je main monkey bar sebab aku pernah lawan ranjer hahahah. Apakan daya, masuk je lah. redo sebab nanti kena lumpur jugak. Fortunately, satu pacat pun tak hinggap di kaki wooooooooooooooo!!!! Tapi yang seramnya lintah lah bila masuk dekat kolam solar? Apa ntah diorang panggil.

Orait, ngantuk. tak mampu sambung, nanti2 lah baiki sebab macam serabut je susunan dia. bye
1.35 am.



Sunday, 9 October 2016

Rewardddddddddddd

Hello assalamualaikum.

Cuaca mendung hari ni sangat mengundang, jadi sebab tak ada buat apa2 sementara baiki paper work....dan sebelum terlelap balik & siapkan homework walaupun kemalasan menduga. heh

I'M IN 3RD SEMESTER GUYS!!!!!!!!! siapa percaya cepat cepat. masih terbayang dekat bilik sem 1, i wrote the unsatisfactory post when i got this course haha. & 3rd semester might be tougher sebab ada account which i have never learned it before even in high school.

dan masih memegang dengan kata2 "Allah tengok usaha, bukan tawakal & doa semata-mata" Kalau dah usaha, itu terpulang pada Allah sama ada nak bagi kejayaan untuk kita ke tak. Berjaya pun ujian, tak berjaya pun ujian, alright. Bila dah usaha, baru lah rasa tak malu nak minta dekat Allah, kan...  :')


& P/S : ada nasihat nak bagi, kalau rasa diri jenis yang baca, lupa, baca, lupa, baca je la banyak kali & study hard even people will condemn you "pehh budak dekan ni nanti". Abaikan because they will never know other people's struggles. 

Kalau nak suruh study smart, aku pun bukannya jenis tu sebab i will read the whole notes! kadang2 soalan keluar yang kita tak rasa akan keluar sumpah sakit hati, even you make notes acah 'study smart' you bukannya ingat, alahaii susahnya otak nak hadam the key word. Buat pun last minute, itu lagi tak membantu. You nak study smart, you buat nota awal2. 

AND, CONGRATULATIONS FOR THESE PEOPLE!!!!!! because we made it.




With Dr Yuzi! 










"SCENT OF VIOLET" people!


diploma students slayed the dinner with gorgeous & pretty dresses! huaaaaa. Kita baru 3 hari masuk, tetiba ada dinner memang tak la! grab apa yang ada je.

#whatsappimagesfrom3sources #dontaskthecontrastwhyhaha



Friday, 26 August 2016

Pengalaman kerja waiter

Assalamualaikum.

Hari ni kita saje2 nak cerita kerja jadi waiter untuk cuti sem kali ni and this is my first time working. Kerja 3 minggu je sebab nak rehat 1 week before start new semester huhuhu!

Hari pertama, macam dah tak rasa kaki. Semua urat kaki dah longgar penat gila jadi waiter ni. Nasib la kedai makan ni bukak sampai petang je bukan sampai malam. Dapat la jugak rehat itupun macam tak cukup & malassssnya nak bangun pagi2 naik basikal sebab kedai makan depan rumah je. So i punya gaji memang gaji bersih sebab tak payah tolak duit makan ke duit transport ke. Jadi di sini beta ingin menyarankan kerja la kedai makan sebab dapat makan free. 

Bagi aku, seronok bila hantarkan makanan yang orang order lagi2 bila order tu betul. Aku banyak kali jugak la salah hantar, bila salah hantar cuak dah. Lagi cuak bila customer mintak "dik, nak bungkus" Wehhhhh rasa macam tak cukup nafas boleh mati. Aku dah la tak reti ikat, takut pulak bila nak letak ikan dalam plastik kang ikan tu tergolek masuk lauk lain. zzZ

Bila jadi waiter, kadang2 kau lupa customer order air apa sebab banyak sangat dan sangat confuse. Kalau pergi hantar dekat tukang buat air, better tulis je la kalau suara tak kuat nak jerit, pastu aku ni perasan ingat suara kuat sangat tapi selalu orang tak dengar. hm

Last, kalau nak kerja kedai makan, better cari yang ada aircond atau pun no smoking punya. Sebab kedai makan yang aku kerja ni memang gila, every single table memang smoker. Selama 20 tahun aku hidup, ni kali pertama terlampau terdedah sangat2 dengan asap rokok selama 3 minggu. Ni pun pikir dua kali nak kerja situ lagi ke tak next cuti sem sebab mak uda tu suruh nanti datang2 la jenguk.. (sounds fishy kan..hehe.) Sebab aku pun pikir diri jugak takkan kita sanggup tadah diri dengan asap rokok. Dekat situ la aku rasa smoker ni memang selfish, dia pikir udara ni memang dia sorang yang punya, lepastu pengotor. Sia2 je sapu sebab banyak sangat sisa2 habuk rokok, puntung rokok. 

Aku harap aku ada keberanian nak tegur smoker, "sorry saya ada asma", pikir la orang lain jugak eh walaupun sanggup menipu ada asma haha. Tu pun kalau dia consider la, kang ada pulak yg "cik duduk la sana jauh sikit" haaaa habis. :'D

Selamat malam.



Blog aku tak popular hehe

Google+ Followers